We kennen allemaal wel, je hebt een drukke baan en niet al te veel tijd om de nieuwste trends en ontwikkelingen bij te houden. Daarom heb ik speciaal voor jullie mijn favoriete trucjes op een rijtje gezet!

1. Websites 

Werk je binnen de marketing/communicatie wereld dan zul je vast een aantal van de volgende titels kennen. Marketingfacts, Dutchcowboys, Emerce, Frankwatching en de Adformatie plaatsen dag in dag uit nieuwtjes uit marketing/communicatie land. Een slimme manier om op de hoogte te blijven is door je in te schrijven op de nieuwsbrief en de social media kanalen van deze websites in de gaten te houden. Mocht je dit laatste doen, vergeet de pagina’s dan niet aan te vinken als favoriet, dan weet je zeker dat je niets mist!

Mocht je enkel interesse hebben in de nieuwtjes op het gebied van social media, dan zijn de volgende websites zeker de moeite waar om in de gaten te houden: Social media Today, Mashable, Facebook Newsroom of mijn grote Facebook held: Jon Loomer.

2. Social groepen & events 

Het klinkt wellicht een beetje suf maar ik haal ontzettend veel uit de social media groepen waar ik bij ben aangesloten. Zo haal ik op Facebook een hoop praktische informatie uit de volgende groepen: RA*W, Ambitieuze meisjes en Young Creators Group. Ook op LinkedIn en Twitter volg ik diverse personen uit de branche om op de hoogte te blijven.

Qua events zijn Online Tuesday en de evenementen van RAUW en Pecha Kucha zeker een aanrader.

3. Podcasts & YouTube 

Podcasts! Ik ben helemaal om, zeker als je onderweg bent op de fiets of in de auto zit, is dit een heerlijk alternatief voor de radio. Zo heeft WPK The Brief waarin ze om de week de grootste trends en ontwikkelingen bespreken. Het leuke aan deze podcast is dat er altijd iemand te gast is en ze een specifiek onderwerp uitlichten.

Gary Vaynerchuk is mijn held op YouTube, hij plaatst bijna dagelijks een nieuwe video op YouTube waarin hij zijn visie op het gebied van marketing/communicatie deelt. En het leuke is, vaak heeft hij nog gelijk ook!

Mocht je aanvullingen hebben op dit rijtje, deel het dan in de comments. Sharing = Caring !